Al voltant de la foguera

Expo colectiva

La història de l’ésser humà és el rastre dels relats i ficcions explicats dalt d’un púlpit o al voltant de la foguera. Des de les pintures rupestres a l’art urbà, de l’epopeia homèrica al cinema, del conte infantil a les novel·les de ciència ficció, l’ésser humà sempre ha ideat històries que l’ajuden a explicar el món, als altres i sobre tot a si mateix. Sovint d’això en diem creació artística.

La necessitat de relats és el punt de partida de l’exposició col·lectiva Al voltant de la foguera en la qual participen 12 artistes de diferents disciplines i zones geogràfiques. Els hem convidat a plasmar la seva pròpia visió sobre aquest fenomen. Aquí ens mostren només una de tantes històries que, en la seva condició d’artistes, creen dia a dia.

Escultura, fotografia, poesia, pintura, literatura… són les eines que s’ha donat l’ésser humà per satisfer aquest anhel no només estètic, sinó també polític, epistemològic i existencial. I és que… podríem viure sense històries?

Les carteles interactives de l’expo, en les quals podies expressar l’emoció que et provocava contemplar cadascuna de les obres exposades.